HTML

Szépségápolás

Friss topikok

Címkék

Archívum

Szépségápolás régen és most Pakolások. Azok jótékony hatása

2014.02.04. 15:49 Flower85

A maszkkal ellentétben a pakolás alkalmas a gyönge, érzékeny, ideges és allergiás bőr ápolására is. Mind a maszk, mind a pakolás felvihető melegen is, hidegen is. 20 percig maradhatnak a bőrön.

Hogy hideg vagy meleg maszkot, illetve pakolást használ-e, az egyrészt bőrének típusától, másrészt a maszk, illetve a pakolás alapanyagától függ. Ha szervetlen anyagot, pl. gyógyföldet használ, akkor tetszésétől függ, hogy hidegen vagy melegen alkalmazza-e. Ha azonban szerves anyagból, pl. lisztből, készíti a pakolást, akkor csak hidegen szabad felvinnie, mivel a liszt megduzzad és ragacsossá válik.

Csomagoltan is rendelkezésre állnak kész preparátumok mindenféle típusú bőrre. Így vannak zsíros, csomócska képződésre és gennyes pattanásokra hajlamos bőr számára alkalmas klorofillpakolások; túl zsíros arcra jók a gyógyföld pakolások (amelyekhez porított gyógyfüveket - cickafark, martilapu stb. - is tesznek).

Ha otthon akarja elkészíteni a pakolást, fontolja meg: a pakolásnak vagy az a célja, hogy táplálja, vagy az, hogy simává tegye a bőrt. Mind a két hatás egyszerre nem érvényesülhet. A pakolás hőmérséklete mindig lényeges szerepet játszik.

Amikor a pakolás már fent van, arcát befedheti vattával, ezáltal növekszik a test saját hőmérséklete, és ennek következtében a bőr jól felszívja a pakolás hatóanyagait.

Íróporpakolás

Ez táplálja, és simává teszi a bőrt, s enyhe összehúzó hatású. Keverjen két teáskanál íróport meleg vízzel vagy gyógynövényfőzettel jól kenhető péppé. Vigye föl az arcára és a nyakára, s mintegy 20 percig hagyja fenn, hogy jól beszívódjék. Utána langyos vízzel öblítse le.

Eukaliptuszpakolás

Enyhíti az arc neuralgikus fájdalmait. Egy liter forró vízhez adjon két teáskanál eukaliptuszt. Mártson be egy kendőt, és meglehetősen forrón helyezze az arcára. A pakolás után mossa le az arcát hideg vízzel, aztán kenjen bőrére szokott táplálókrémjéből. Ha bőre hajlamos erecsketágulatokra, ne alkalmazza ezt a pakolást!

Poppea-pakolás

Állítólag Poppea római császárné találmánya. Két teáskanál búza-, rozs- vagy bablisztet meleg vízzel péppé kell keverni. Hozzá lehet keverni tetszés szerint paradicsomlevet, uborkapépet, gyógynövényfőzetet vagy búzacsíraolajat. Olajat csak akkor tegyünk hozzá, ha bőrünk száraz.

Dermedésig (körülbelül 20 percig) maradjon a pakolás a bőrön, aztán ujjheggyel köröző mozgást végezve kell ledörzsölni. Mindezt forró, majd hideg vizes öblítés kövesse.

 

A borogatás, a maszk és a pakolás előfeltétele a teljes ellazulás és komoly elhatározásunk arra, hogy testünknek valóban nagy szolgálatot tegyünk. Teljes siker csakis ebben az esetben garantálható. Túlzás nélkül: olyan lesz, mintha újjászületett volna; „a nő születési bizonyítványa ugyanis nem egyéb holmi tévedésnél, amelyet a külső megjelenés alapján mindenkor helyesbíteni lehet.”-tartja egy régi mondás.

maszk.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazipraktikaink.blog.hu/api/trackback/id/tr585798707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása