HTML

Szépségápolás

Friss topikok

Címkék

Archívum

Szépségápolás régen és most Karikás szemek, fénylő orr

2014.02.04. 16:02 Flower85

10.jpg

Karikás szemek esetében kizárólag kozmetikával itt semmit sem kezdhetünk. Legelőször az orvosnak kell megállapítani, hogy mi lehet az oka: túl kevés alvás, vitaminhiány, altesti bántalmak, keringési zavarok vagy egyéb megbetegedések. A túlerőltetésen kívül a leggyakoribb ok az idült székrekedés. Ha van ilyen panasza, ne csodálkozzék azon, hogy szemei karikásak.

Igen ajánlatosak: sok főzelék és gyümölcs, sok mozgás a szabad levegőn.

Kiegészítésképpen néhány kozmetikai tanács:

-Bezsírozott ujjhegyekkel végzett könnyű, dobolásszerű ütögető masszázst.

-Vitaminkrémes bedörzsölés.

-Reggel és este szemborogatás frissen felfőzött sötét teával.

A teás borogatást még kéz melegen kell föltennie.

Tágult véredények szinte kizárólag normális és finom bőrűeken fordulnak elő, főleg az arcon, a dekoltázsban és a lábszáron. A véredények gyengeségére való hajlam gyakran örökletes, ehhez még csatlakozik a hámréteg, az epidermisz elvékonyodása.

Az ok sokféle lehet: túl erős napozás, hideg, jeges szél (téli sportok!), túlzott alkohol- és kávéfogyasztás, a test hőmérsékletének hirtelen és heves zuhanása (szauna!), keringési zavarok, anyagcsere-betegségek stb.

Mi a tennivaló?

Különösen az arcunkat és a lábszárunkat óvjuk a forróságtól és a hidegtől. Ez utóbbi ellen megelőző segítséget nyújtanak a zsíros krémek; erős napsugárzásban használjunk fényvédő krémet.

További megelőzésképpen csak langyos vízzel mossuk az arcunkat, és enyhe lemosó krémet vagy -tejet használjunk. Tilosak: gőzfürdők és forró borogatások, alkoholtartalmú arcvizek, maszkok, a bőr hermetikus elzárása, erős masszázsok. Alkoholt és kávét csak módjával fogyasszunk.

A megfelelő árnyalatú púder és festék elrejti a szépség hiányosságait.

 

A lábszárakon nemcsak éghajlati tényezők hatására tágulnak meg az erecskék, hanem a kevés mozgás és a túl szűk cipő következtében is. A fokozódó erecskeképződés megelőzésére ajánlatosak: torna, séták, a lábak magasra helyezése.

Fényes orr

Erre nemcsak a zsíros bőrűek panaszkodnak: a száraz bőr is fénylik, ha túl feszes. Ezért a kezelés is különböző lehet. A púder egymagában aligha segít.

 

Maradunk egyelőre a zsíros bőrnél. Tisztítására használjunk manduakorpát, gyermekszappant vagy szintetikus lemosó szert. Korán kenjünk fel hidratálókrémet, olajat vagy emulziót (zsíros krémet soha!). A púdert jobb kerülni, mert a zsíros bőr viszonylag nagy pórusú.

A száraz bőrt nem szabad sem alkoholos arcvízzel, sem szappannal tisztítani. Használjunk tisztítótejet, és reggelente öblítsük le arcunkat tiszta vízzel. Nappalra vigyünk fel hidratáló krémet. Ez egyszersmind alapozó is a festék alá, amely ne legyen nagy zsírtartalmú. Aki akarja, be is púderezheti orrocskáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazipraktikaink.blog.hu/api/trackback/id/tr85798729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása